Mikä ihmeen etsintärahasto eli searchfund? Tuo sana rahasto kuullostaa suurelliselta. Kyseessähän on lopulta joko osakeyhtiö tai kommandiittiyhtiö.

Searchfunder.com on nettisivusto, joka kerää yhteen etsijöitä ja sijoittajia. Sen saa ilmaisena, kun vain kirjoittaa silloin tällöin muutaman artikkelin sinne, tai postauksen. Näitä sivustoja voi olla muitakin, mutta tuo on se josta olen itse kuullut. Voisipa sitä googlata, että onko muita. Varmasti on vaikkapa kiinan-kielellä.

Otin kuvan tuolta Searchfunderista. Etsijöitä on paljon erityisesti USA:ssa. Sieltä tämä idea on jalkautunut eurooppaan. Espanjassa on ollut jo ETA-boomi. Suomi vielä heräilee tähän ideaan. Taidamme olla eturintamassa tämän ajatuksen kanssa Suomessa.

Sijoittajia on sitten vähän heikommin.

USA:ssa tämä koko homma on teollisuudenala. Siellä on sekä sijoittajia että etsijöitä. Suomessa sijoittajat eivät taida tuntea tätä asiaa vielä kovin hyvin ja toisaalta suomessa ei ole sijoittajia kun ei ole pääomiakaan.

Eli tämän idea kanssa kun on eturintamassa, niin saattaa olla hyvissä asemissa sitten kun tämä alkaa laajentua?

Sijoittajia kannattaa etsiä Espanjasta ja Briteistä, siellä tämä malli on jo tunnettu.

Etsijöitä on Euroopassa eniten Espanjassa ja Briteissä. Keskellä eurooppaa näyttää olevan myös satoja etsijöitä, jotka ovat Searchfunderista kuulleet.

Suomen etsijöitä on kourallinen. Onhan toki yrityksiä osteltu ennenkin, jopa ennen internettiä. Mutta suuntaviivoja tämä nettipalvelu antaa. Vaikuttaa että Jalostamo7 on aika hauskan ja ison idean äärellä!

Your email address will not be published. Required fields are marked *