Etsijä, eli yritysetsijä etsii ostettavaa yritystä. Hän käy noin 18 kuukauden aikana läpi satoja yrityksiä läppärillä penkoen ja vierailee kymmenissä yrityksissä. Näin syntyy kuin vahingossa melko hyvä ymmärrys siitä, millaisia ovat yrityksen ja erityisesti millaisia ovat hyvin toimivat ja tuottavat yritykset.

Etsijä tekee tietokantaetsintää sekä perkaa julkisesti kaupan olevia yrityksiä. Etsijä analysoi yrityksiä ja tekee laskelmia niiden ostamisen järkevyydestä. Menetelmä voi olla etsijästä riippuen hyvinkin akateeminen, mutta on hyvä pitää homma melko konkreettisena. Haalarit päälle ja kamera mukaan! No, ehkei haalareita.

Etsijä selvittää ja järjestelee rahoituksen itselleen ja neuvottelee ehdot myyjän kanssa. Jalostamo7 auttaa tässä.

Jalostamo7:n etsintämalli on omarahoitteinen, eli etsijällä pitää olla rahaa etsintään. Etsintä ei ole osa-aikatyö, toki voi olla välillä pakko mennä töihin. Mutta vaadittu työaika on karkeasti 18×160=2880 tuntia. Itselläni meni kahden vuoden aikana tuon verran aikaa, kun aloitin nollista. Toki Jalostamoon kertyvä osaaminen nopeuttaa hommaa. Lisäksi meille kertyy tietokanta sopivista yrityksistä, joista voi löytyä suoraan se seuraava ostos. Sen takia Jalostamo7 on varsin hyvä idea.

Jalostamo7:n tuki etsijälle

Jalostamo7:aan kertyy osaamista siitä, minkälaiset yritykset voivat olla hyviä ostoksia. Samoin osaamisemme yritysten screenaukseen ja arviointii kasvaa ja kiteytyy kulttuuriimme. Lisäksi meille kertyy pääomaa hiljalleen, joilla yrityksiä voi ostaa. Opimme myös siitä, miten yrityksen siirto-prosessi menee ja miten sitä voi tukea.

Jalostamo7 tarjoaa etsijälle työpisteen toimistossa, läppärin ja pääsyn tietokantaamme sekä tukea etsinnän aikana. Luomme myös ryhmän Etsijöistä, jolloin he voivat tukea toisiaan. Etsintäliidejä säilytettään Hubspotissa, jotta homma on järjestyksessä. Hankimme pääsyn soveltuviin yritystietokantoihin. Mutta itse homman saat tehdä itse.

Etsintä on ajoittain rankka ja turhauttava hanke. Siksi ryhmän ja Jalostamon henkinen tuki on ensiarvoisen tärkeää. Itselläni olisi homma jäänyt kesken, jos en olisi saanut yhtiökumppanilta tukea. Kun toinen väsyy, toinen jatkaa ja vuorot vaihtelee. Pitkäjänteisyys on tärkeää.

Kuka soveltuu Etsijäksi?

Monenlaiset ihmiset voivat soveltua tähän. Hommaa tehdään sillä omalla asenteella ja otteella sekä hyödynnetään ne osaamiset mitä ihmisellä jo on.

Jalostamo7 Etsintäsopimus

Koska Jalostamo7 satsaa tähän ja tarjoaa osaamisensa käyttöön, teemme Etsintäsopimuksen. Siinä määritellään lukuisia asioita etsintään liittyen.